Valio

Innovatiivisia apuvälineitä meijerien prosessien ja logisitiikan ohjaukseen

Aksulit Oy on saanut toteutettavakseen Valio Oy:n Jyväskylän meijeriin 2.vaiheen RFID - pilotin tarvitsemat laitteet ja ohjelmat. Pilotin valmistuttua meijerissä tunnistetaan alusvaunuja ja rullakoita prosessin eri vaiheissa. Tapahtumatiedot tallennetaan meijerin tehdasjärjestelmään.

Lähtevien toimitusten osalta tunnistetaan alusvaunut yksilöllisesti ja ovikohtaisesti. Tapahtumatietoina tallennetaan ovinumero, tapahtuma-aika ja rullakon tai alusvaunun EPC-koodi. Lisäksi tallennetaan kulkusuunta. Tulologistiikassa tunnistetaan jakeluautoissa asiakkailta palautuvat rullakot ja alusvaunut. Lisäksi RFID:tä käytetään tunnistamaan toisista logistiikkakeskuksista saapuvat tuotetoimitukset.

Sisäisessä logistiikassa seurataan alusvaunuja ja rullakoita pakkaamossa, kuljettimilla, siirtovaunuilla, robotoidussa keräilyssä sekä varastoradoilla. RFID-tunniste on ratkaisussa sijoitettu alusvaunun tai rullakon pyörään. Älypyörää luetaan mm. lattia-antennien avulla. Älypyörän on kehittänyt ja toimittaa Wisteq Oy.