NFC mobiiliratkaisut

NFC-mobiiliratkaisut

Aksulit tekee NFC-mobiiliratkaisuja eri käyttötarkoituksiin. Riippuen käyttökohteesta, järjestelmää voidaan käyttää joko NFC-puhelimella tai puolikiinteästi asennetulla NFC-tilauspäätteellä.

Esimerkkejä sovelluskohteista ovat käyttöomaisuuden hallinta, tilaaminen, asiakastietojen keräys, esitteiden jakaminen, markkinointi, huoltotarkistukset ja vartiointi.

Aksulit tekee ohjelmat ja suunnittelee kanssasi sopivan tuotteen sekä toimitamme myös tarvittavat laitteet sekä NFC-tunnisteet.

NFC-tilauspääte - Älykästä tilaamista tukkukaupan toimitusketjuun

Tukkukaupassa etäluku on lyömätön apu, joka muokkaa toimitusketjun joka vaiheen tehokkaaksi ja varmaksi. Ostotilaus tapahtuu NFC-tunnisteiden avulla. Tilaus välitetään joko yksittäisenä välittömästi tai sovitun ajan tilauksia yhteen kerättynä tavarantoimittajalle.

Tarjoamme kahta erilaista ratkaisua riippuen loppuasiakkaan toimintatavoista ja tarpeista.

NFC-tilauspäätteemme, esimerkiksi osana hyllypalvelua ja kaksilaatikkojärjestelmää, on käytössä useissa eri paikoissa eri puolella Suomea. Palvelu toimii mobiilisti. Järjestelmä toimii joko ulkoistettuna Aksulit Oy:n tarjoamassa ympäristössä tai se voidaan toteuttaa osana asiakkaan omaa tietoverkkoa. Tyypillisimpiä käyttäjiä ovat teollisuuden toimialat ja tavarantoimittajat.

Tilauspäätettä käytettäessä tyypillisesti loppuasiakkaan työntekijä näyttää NFC-korttia tilaupäätteelle tavaratäydennystä halutessaan.

Niillä asiakkailla, joiden täydennystilauksesta vastaa erityinen tehtävästä vastaava henkilö tai kun täydennystilauksen tekee hyllytäydennyksistä vastaava henkilö, suosittelemme käytettäväksi NFC-puhelinta. Tällöin käyttäjä lukee puhelimella NFC-tunnisteet hyllyjen reunasta, muuttaa mahdollisesti oletustilausmäärää ja lähettää tilauksen.

NFC-puhelin ja tilaaminen

Tässä sovelluksessa täydennystilausten tekeminen tehdään NFC-puhelimella. Tilaus tapahtuu lukemalla esimerkiksi hyllyn laidassa tai kiertolaatikossa olevaa NFC-tunniste ja painamalla ”Tilaa”-painiketta.

NFC-puhelin ja omaisuuden hallinta

Järjestelmän perusajatuksena on lukea käyttö- tai vaihto-omaisuuteen kiinnitetty NFC-tunniste aina kun sitä käsitellään. Luentahetkellä tallennetaan tieto kohteen viimeisemmästä tunnetusta sijainnista.

Kohteiden sijaintia ja sijaintihistoriaa voidaan tarkastella karttapohjalla tai listamuotoisesti.

Esimerkkeinä käyttökohteista kalliin vaihto-omaisuuden lisäksi ovat erilaiset lavat, työmaakopit, kontit ja työkoneet.

Huoltopalvelusovellus auttaa useissa tilanteissa. Huoltohistoria, huollon tekijä, takuuajat, varaosaluettelo, huolto-ohjeet tai kuvien lisääminen huoltokohteesta. Palvelua voidaan ”räätälöidä” omien tarpeittesi mukaan.

Vartiointisovelluksessa voit helposti kuitata missä, milloin ja kuinka usein kävit tarkistuspisteessä. Palveluun on saatavissa myös raportteja, joita voit tarkistelle web-käyttöliittymästä tai puhelimista. Halutessasi siihen voidaan lisätä myös kuljettu reitti ja paikannustieto missä olet juuri nyt reittisi kohdalla.

NFC-yleistä

NFC-toimii taajuudella 13,56 MHz. NFC = Near Field Communication, lähikenttätunniste. ISO/IEC 14443-standardi. Jokaisessa tunnisteessa on yksilöllinen ID-numero. Tunnisteeseen kirjoitetaan harvemmin web-linkin lisäksi muita tietoja. Varsinainen tieto on yleensä erillisessä tietokannassa.

Käytät päivittäin NFC-tunnisteita tai tekniikkaa huomaamatta. Noustessasi linja-autoon luetaan bussilippu NFC-tekniikalla. Henkilökortti voidaan varustaa myös tunnisteella. Ovet voivat avautua NFC-tunnisteilla uimahalli- ja kuntosalikorteissa on myös usein oma NFC-siru. Tunnisteita on eri tyyppisiä joissa on eri määrä muistia. Mikäli käytössä olevassa tunnisteessa on liian vähän muistia esim. verkko-osoitteen kirjoittamista varten voit lyhentään osoitteen, vaikka Googlen lyhennyspalvelun avulla. Google URL Shortener

NFC-taulukko

Tunnistesiru Muistin koko(käyttömuisti) URL-merkkejä Teksti-merkkejä NFC-luokka
Ultralight 48 41 39 Type2
NTAG203 144 132 130 Type2
NTAG212 128 132 130 Type2
NTAG213 144 132 130 Type2
NTAG213 888 854 852 Type2
Mifare 1K 1024 256 709 Classic
Sirutyyppejä löytyy lisäksi paljon muita esim. DESFire, FeliCa, Topaz jotka eivät pääsääntöisesti toimi NFC-puhelimissa. Taulukosta voit katsoa tunnisteen perusasiat. Yleensä type2-tunnisteet toimivat NFC-puhelimissa.

Metallipinnan vaikutus tunnisteeseen

Mikäli kiinnität tarratunnisteen metallipintaa se ei toimi. Tunnisteen siru ja antenni joutuvat suoraan kosketukseen metallipintaa, jolloin tunnisteen luku ei onnistu. Metallipintaa varten on olemassa omat tunnisteensa. Tällöin tunniste eristetään ferriitillä metallipinnasta. Myös tunnisteen riittävä ”kotelointi” auttaa tunnisteen toimimisen metallipintaan.

NFC-avaimenperät, tarrat

Voit käyttää avaimenperiä, vaikka omien tuotteiden markkinointiin. Tunnisteeseen ohjelmoidaan haluttu verkko-osoite, joka avautuu koskettamalla avaimenperällä puhelimen taustaa (puhelimien NFC-lukukohta vaihtelee malleittain). NFC-tarrat toimivat samalla tavalla. Tarra sopii moniin käyttötarkoituksiin. Huomioi tarroissa kiinnityspinta.

Teollisuuteen on tarjolla kestävämpiä tunnisteita, joissa on hyvä IP-luokitus, hyvät kiinnitysominaisuudet sekä soveltuvuus metallipintoihin.

NFC-sovellukset puhelimeen

Sovelluksia on saatavilla puhelimien omasta play-kaupasta. Saatavilla on myös useita ilmaisia versioita. Kokeille näitä joilla voit lukea ja kirjoittaa tunnisteeseen Trigger, TagWriter. Tunnistetiedon lukemiseen TagInfo.

IP-luokitus

IP-luokituksen merkitys korostuu silloin, kun tunnisteita käytetään vaihtelevissa olosuhteissa. Pöly, kosteus yms. tekijät voivat vaurioittaa/lyhentää tunnisteen toimivuutta. IP-luokitus

Verkkokaupassamme olevat avaimenperätunnisteet kestävät suomalaiset säävaihtelut. NFC-tarroissa on huomioitava niiden kiinnityspinta esim. metallipinta. Tarratunnisteet on hyvä kiinnittää normaalissa huonelämpötilassa, jolloin niiden pysyvyys on parempi.