Älykaappi ja älyvarasto tehostavat toimitusketjua – Rauman Akun asiakkaat hyödyntävät monipuolisia älyratkaisuja

Älykaappi ja älyvarasto tehostavat toimitusketjua – Rauman Akun asiakkaat hyödyntävät monipuolisia älyratkaisuja

Aksulit ja Rauman Akku ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2017 lähtien. Uusimmat yhteistyökuviot ovat liittyneet älykaappi- ja älyvarastoratkaisuihin.
Rauman Akku Oy on yli 65-vuotias teknisen alan erikoisliike, joka on rakentanut vuosien saatossa vahvan maineen monipuolisella tuotevalikoimallaan ja korkealaatuisella palvelullaan.
“Mitä Akusta ei löydy, sitä ei tarvita. Ja itse asiassa, vaikka ei löytyisi, niin se voidaan valmistaa, koska nykyään meillä on pienissä määrin myös 3D-tulostusta”, kertoo Rauman Akun järjestelmäasiantuntija Jarkko Uusitalo.
Rauman Akun asiakkaat ovat olleet kiinnostuneita toimitusketjun tehostamisesta, jotta aikaa säästyisi liiketoiminnan kannalta keskeisten asioiden hoitamiseen. Käytännössä kyse on tavaran automaattitilauksesta, joka estää tilanteen, jossa tuotteet ovat päässeet loppumaan ja niiden perässä täytyy ajaa paikasta toiseen.

Älykaappi ja älyvarasto palvelevat asiakkaiden tarpeita

Uusitalo ehdotti Aksulit Oy:n myyntipäällikkö Joonas Puolivälille AkkuStore- ja AkkuBox- järjestelmien rakentamista, jotka toimivat RFID-tekniikalla. Vastaava järjestelmä on ollut Rauman Akulla jo useamman vuoden käytössä, mutta silloinen järjestelmätoimittaja ei täyttänyt tämän päivän vaatimuksia. Uusitalo tiesi, että Aksuleiden kanssa yhteistyössä järjestelmät saataisiin toimimaan.
Rauman Akun AkkuStore- ja AkkuBox-konseptit helpottavat yritysten tilaus- ja toimitusketjuja niihin asetettujen hälytysrajojen ansiosta. Jos tuotteen saldo alittaa tilauspisteen, varastoa täydennetään automaattisesti asiakkaan toivoman määrän mukaisesti.
Älyvarasto voidaan rakentaa niin sanotuksi keskusvarastoksi, jonne työntekijät pääsevät helposti kellonajasta riippumatta omilla kulkutunnisteillaan. Älyvarastoon varastoidaan päivittäisiä kulutustarvikkeita, joiden riittävyys turvataan RFID-teknologialla ja hälytysrajoilla.
Älykaappi eli AkkuBox on puolestaan Rauman Akun asiakkailla käytössä pienempänä versiona älyvarastosta. Älykaappi toimii RFID-teknologialla.
“Asiakkaamme toivoi älykaappiratkaisua koneistamoonsa, jossa käytössä on kriittisiä osia, jotka eivät saa päästä loppumaan. Heillä oli käytössä toisen toimittajan varastojärjestelmä, joka ei soveltunut käyttöön muun muassa kaukaisen sijaintinsa vuoksi. Työntekijät joutuivat hakemaan mm. teräpaloja 500m matkan päästä keskusvarastojärjestelmästä, kun nykyään AkkuBox sijaitsee samassa hallissa kuin missä itse työ suoritetaan”, Uusitalo kertoo.
Älykaappiratkaisun myötä Rauman Akun asiakasyrityksen tehokkuus kasvoi moninkertaisesti – hälyrajat pitävät varastotason ajan tasalla, eivätkä hitaasti tai nopeasti kiertävät tuotteet pääse loppumaan. Älyratkaisut tuovat helpotusta nimenomaan toimitusketjun tehostamiseen, jolloin aikaa säästyy ja tuotteiden äkillinen loppuminen ei häiritse työskentelyä.

Huippuluokan palvelua vuosi toisensa perään

Rauman Akku ja Aksulit aloittivat yhteistyön jo vuonna 2017, kun Rauman Akku etsi NFC-tekniikkaa hallitsevaa kumppania.
“Aksulit tuli vastaan ja yhteistyö lähti heti vauhdilla eteenpäin. Puhuimme samaa kieltä alusta alkaen. Heillä on kaikilla jaettu tietämys ja kaikki pystyvät tarvittaessa auttamaan, mikä on tänä päivänä erityisen tärkeää ja arvostettavaa”, toteaa Uusitalo.
“Aina uuden haasteen kohdalla otan yhteyden Joonas Puoliväliin ja alamme yhdessä pohtimaan, miten homma viedään maaliin. Ja nehän viedään aina maaliin. Yhtä ainoata kertaa ei ole asia jäänyt pöydälle, vaan asiakkaamme on aina ollut tyytyväinen lopputulokseen, niin kuin mekin olemme olleet”, kehuu Uusitalo.
Uusitalon mukaan Aksuleiden palvelu on aina ollut huippuluokkaa:
“Henkilökunta on vertaansa vailla. He ottavat hullutkin ajatukset ja ideat vastaan ja osaavat tarjota oikeaa ratkaisua sekä kompromissia, mikäli sellaiselle on tarvetta.”
Jos älykaappi- tai älyvarastoratkaisut kiinnostavat, ota yhteyttä meihin – katsotaan yhdessä, miten voimme olla avuksi.
Älyvarastoratkaisu AkkuStore toimii RFID-tekniikalla.
Kompaktin kokonsa vuoksi älykaapit on helppo toimittaa asiakkaalle, kuten Rauman Akun Tomi Salo (vas.) ja Jarkko Uusitalo näyttävät.